2022-05-09 11:26:48• hírek • Szatmár.ro

Pályaválasztási napot tartottak Kaplonyban

Szombaton, május 7-én zajlott az első Pályaválasztási Nap, melynek ötlete a Szivárvány Egyesület vezetőjétől, Békési Nórától és az egyesület koordinátorától, Kinczel Antóniától származott.

Szombaton, május 7-én zajlott az első Pályaválasztási Nap, melynek ötlete a Szivárvány Egyesület vezetőjétől, Békési Nórától és az egyesület koordinátorától, Kinczel Antóniától származott.

A program 10 órakor kezdődött a Kaplonyi Kultúrotthonban, ahol már a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a Nagykárolyi Elméleti Líceum, a Kalazanci Szent József Római Katolikus Líceum és a Simion Bărnuţiu Szakközépiskola képviselő tanárai és diákjai várták az érdeklődőket.



A megnyitó után, minden iskola képviselői rövid előadással mutatta be a náluk induló képzéseket, lehetőségeket, diákéletet. A bemutatkozó előadásokat, szakmai előadások követték, amikoris Mészáros Barbara óvoda pedagógus, Heveli Alíz egészségügyi dolgozó, asszisztens és Czumbil Márk informatikai szakos egyetemi hallgató meséltek az általuk választott pályákról. Az esemény ideje alatt, különböző pályaválasztási teszteket tölthettek ki az érdeklődők, illetve ismerkedhettek egymással és válasz kaphattak az általuk feltett kérdésekre.

Az előadások után azon érdeklődő 60 gyermek között, akik végig jelen voltak, egy okosóra sorsolása történt meg, melynek szerencsés nyertese Mészáros Péter lett, aki a kaplonyi iskola 6. osztályos tanulója.

A szervezők hálás köszönetet mondanak minden segítőjüknek, a Kaplonyi Polgármesteri Hivatalnak, a Kaplonyi Fényi István Általános Iskolának, az egyesület Szülői Szövetségének, a Communitas Alapítványnak, a POOSZ TRANSPORT Kft-nek, a képviselő iskoláknak és mindeniknek, akik valamilyen formában hozzájárultak az esemény létrejöttéhez. Szívből remélik, hogy e eseménnyel kicsit megkönnyítették a „Hogyan tovább?” kérdésre való választ.



Képzőművészeti kiállítás

A május 7-én megrendezett Pályaválasztási Nap lebonyolítása után nem ért véget a Szivárvány Egyesület aznapi teendője, hiszen 12 érdeklődő gyermekkel részt vettek a nagykárolyi Károlyi-kastély lovagtermében Stefan Gnandt képzőművészeti kiállításon.

Az érdeklődő gyermekekkel tartott a szervezők mellett Illyés Sándor is, aki a gyermekek nyelvén magyarázta a kiállításon lévő festmények értelmét, próbálta kihangsúlyozni a színhasználat jelentőségét, illetve kiemelni az új ecsetvonásokat, amelyek által a gyerekek új dolgokat tanulhattak és alkalmazhatják majd saját munkájukban.

A képzőművészeti kiállítás megtekintése után egy közös fagylaltozásra is sor került.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: